Lentefeest

kronkel

Donderdag 28 maart hadden we het lentefeest (de paasviering) en ‘gekke haren dag’. Iedereen die wilde, mocht met een gek, origineel, bijzonder kapsel naar school komen. De dag werd gestart met een lekker ontbijt in de klassen. Daarna was het tijd voor ons traditionele Eitje Tik. Hierbij is het de kunst om je eigen ei heel te houden en een barst in die van de tegenstander te maken. Uit elke groep komt een winnaar en zij mogen in de hal strijden om de titel eierkoning(in). En de eierkoning van 2024 is… Niels uit groep 7! 

De kinderen hebben buiten ook paaseieren gezocht en natuurlijk naar het gouden ei. Veerle uit groep 4 en Jens uit groep 8 waren de gelukkige vinders en gingen met een prijsje naar huis. Later die dag moesten de kinderen nog verder ‘speuren’, want zij gingen een speurtocht doen. Ze moesten op zoek naar de eieren en opdrachten uitvoeren. Tijdens het wachten werd er volop geknutseld, zodat niemand zich hoefde te vervelen.

De dag werd afgesloten met een verhalenbingo. Leerlingen van de onderbouw werkten samen met leerlingen van de bovenbouw en zij moesten goed luisteren naar de getallen in het verhaal. Het was een leuke samenwerking en een mooie afsluiting van een geslaagde dag.