Nieuws en informatie
Het laatste nieuws van onze school, fotoalbums en andere praktische informatie vindt u hier.
Nieuws
Eerste schoolweken
De eerste schooldag is altijd even spannend, maar wat was het fijn om iedereen weer terug te zien. We waren…
Boekenpakket voor de Springplank
Vrijdag 9 juni werden de kinderen op de Springplank in Rumpt verrast door een gulle gift van schrijfster Jeannette Vos….
Schoolvoetbal deel 2 en 3
Woensdag 5 en 19 april mochten de andere leerlingen van de midden- en bovenbouw meedoen aan het schoolvoetbaltoernooi. Ook hier…
Fotoalbums
U ziet hier een kleine impressie van de activiteiten. Alle foto's zijn te bekijken in het fotoalbum (via de link bij de activiteit). Ouders/verzorgers ontvangen regelmatig berichten/foto's via Parro. Een aantal foto's zal ook in de fotoalbums te vinden zijn.
Hoofdluis
Hoe merk je dat je luizen of neten hebt?
Kinderen merken in het begin vaak helemaal niets van luizen. Maar het aantal neemt snel toe. Kinderen krijgen jeuk en moeten vaak krabben. Spoor de luizen op door het haar met een fijntandige kam boven een stuk papier of boven de wasbak te kammen. Een fijntandige kam is verkrijgbaar bij de drogist. Luizen en neten zitten bij voorkeur op warme en donkere plekken, zoals onder de pony, achter de oren en in de nek. Neten zijn zichtbaar als kleine witte stipjes vastgekleefd aan de haren.
Aan wie vertel je dat je hoofdluis hebt?
Hoofdluizen verspreiden zich vrij snel. Heeft een kind op school hoofdluis, dan duurt het niet lang of anderen hebben het ook. Hoofdluis ontdekt? Waarschuw dan zo snel mogelijk de school en de ouders van vriendjes en vriendinnetjes. Zo kunnen er snel en doeltreffend maatregelen getroffen worden om uitbreiding van de besmetting te voorkomen.
De behandeling
Er zijn twee mogelijkheden.
De beste (en niet chemische) methode is de uitkammethode: Het haar twee weken dagelijks meerdere keren doorkammen met een speciale fijntandige kam. Eventueel het kammen combineren met gebruik van een speciaal antihoofdluismiddel. Lees de gebruiksaanwijzing goed en koop een geregistreerd middel.
Voor meer informatie verwijzen we u graag naar de website van de GGD