Schoolkamp groep 7-8

kronkel

18 september was het eindelijk zover: groep 7-8 ging op schoolkamp. Na aankomst in Soest hebben ze eerst even uitgewaaid in de duinen. Daarna was het tijd voor het klimbos. De kinderen konden kiezen uit diverse routes (hoogte en moeilijkheid) en zo was er voor ieder wat wils. Na deze sportieve activiteit was het tijd om naar de Stayokay te fietsen waar een dinerbuffet klaarstond. Een kamp is natuurlijk niet compleet zonder een nachtspel. De kinderen moesten in het donker smokkelwaar overbrengen van de ene kant naar de andere kant van het bos, zonder ‘betrapt’ te worden door de juffen. Het werd een spannende strijd waarbij de kinderen heel stil door het bos heen slopen. De winst was natuurlijk voor hen.

De tweede dag begon met een bezoek aan de Paardenkamp waar 120 pony’s en paarden genieten van hun oude dag. Eenmaal terug bij de Stayokay speelden de kinderen een aantal spellen, zoals: volleybal en voetbal, maar ook water, vuur en spons. Levend Stratego mag in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken, net zoals het chaosspel. Na het avondeten was het weer tijd voor een aantal activiteiten en de bonte avond. Ook dit jaar kwamen de juffen weer op bezoek om naar alle ingestudeerde optredens te kijken. Het was een ‘bonte’, maar gezellige avond. De dag werd afgesloten met het smokkelspel in het bos. 

De laatste dag moest er na het ontbijt opgeruimd worden. Nadat alle spullen veilig opgeborgen waren, ging de fietstocht naar het Nationaal Militair Museum. Onze leerlingen werden verrast door een heuse bootcamp. In het museum mochten alle leerlingen vrij rondlopen. In groepen zijn we allemaal naar de tentoonstelling ‘De klas van ‘45’ geweest waar je de verhalen van 5 oorlogskinderen beleeft. Een leerzame en indrukwekkende afsluiting van een geweldig schoolkamp.