Weekoverzicht 16 t/m 20 september

kronkel

Groep 1-2: De kinderen van groep 1-2 zijn naar de Kangoeroedag geweest, een soort sportdag speciaal voor kleuters. Op het korfbalterrein hebben ze allerlei spelletjes gespeeld die hun balgevoel vergroot met een knipoog naar de sport korfbal. Zo hebben de kleuters op een laagdrempelige manier kennisgemaakt met sport en ervaren dat samen bewegen leuk is.

Groep 3-4: Met rekenen zijn zij bezig geweest met meten en wegen. De kinderen hebben geleerd hoelang 1 meter is. In de klas werden allerlei voorwerpen opgemeten en gekeken of het langer of korter dan 1 meter was. Ook hebben zij verschillende voorwerpen gewogen en gekeken welke zwaarder was of lichter.

Groep 5-6: De kinderen van deze groep zijn druk bezig met klokkijken en het metriek stelsel. Ook hebben zij veel nieuwe woorden passend bij het thema school geleerd. Daarnaast wordt er druk geoefend voor de voorstelling. Er wordt gezongen, gedanst, toneel gespeeld en veel geknutseld. Deze kinderen gaan namelijk de opening van de Kinderboekenweek verzorgen.

Groep 7-8: Zij zijn deze week op schoolkamp in Soest geweest. Het was een drukke week met veel activiteiten in en rondom het bos. De kinderen zijn naar het klimbos geweest, naar de Paardenkamp, hebben levend stratego gespeeld en natuurlijk mocht de bonte avond niet ontbreken. Ook ‘s nachts werden allerlei spellen in het donker gedaan en dat was voor sommige kinderen toch wel spannend. Als afsluiting hadden zij een bezoek aan het Nationaal Militair Museum.