5 december: Sinterklaas

kronkel

Na een natte en koude ontvangst kwam Sint samen met zijn Pieten in de warme, gezellige school van de Springplank. In de hal hebben we met alle kinderen liedjes gezongen en hebben de Pieten ons een schoolcadeau gegeven: materialen voor het buitenspelen. Daar zijn we heel blij mee! 

Na het ontvangst in de hal ging Sint een bezoek brengen aan groep 1/2. Onze jongste kinderen vonden het eerst heel spannend, maar later vooral leuk. Helemaal nadat zij verrast werden met wat lekkers en cadeautjes.

Na de kleine pauze kwam Sint in groep 3/4. Zij hebben hem de pietendans laten zien en sommige kinderen hebben een mop verteld of een kunstje gedaan. Buiten zijn zij via een kleine speurtocht op zoek gegaan naar de cadeaus.

De kinderen van groep 5 t/m 8 hadden erg hun best gedaan op de surprises. Het lijkt wel of ze ieder jaar mooier worden. Gelukkig werden alle surprises tentoongesteld in de hal, zodat alle kinderen ze konden bewonderen.

De Sint en zijn Pieten kwamen ook nog langs bij de bovenbouw. Ook zij hebben genoten van de mooie, creatieve, grappige en originele surprises. Groep 5-6 heeft zelfs opgetreden: zij hebben gedanst voor de Sint.

Als afsluiting kwam de Sint ook nog even langs bij groep 7-8 en dat is toch altijd weer ‘spannend’. De surprises waren bijna allemaal uitgepakt en daarna konden de Sint en Pieten uitrusten van een gezellige ochtend op de Springplank.