IMG_5849

Sinterklaasfeest 2021

Vrijdag 3 december was het zover: het sinterklaasfeest op De Springplank. Vanwege alle maatregelen hadden we een aangepast programma. ’s Morgens begonnen we in onze eigen klas, maar we gingen al snel naar de straat om te kijken of de Sint en de Pieten er al aankwamen. Ze hadden ons vast horen zingen, want ze kwamen al snel in een (elektrisch) golfkarretje aanrijden. Samen met alle kinderen en juffen zijn we naar het plein gegaan, zodat we toch met z’n allen het feestje konden beginnen. Zingend en dansend hebben we Sinterklaas en de Pieten verwelkomd. Ook werd juf Maaike in het zonnetje gezet voor haar extra inzet.

Daarna was het tijd om een bezoekje aan de klassen te brengen. Sinterklaas en de Pieten gingen eerst bij groep 1-2 langs. De kinderen vonden het erg spannend, maar al snel durfden ze liedjes te zingen en hun dansje te doen. Ook lieten ze zien welke kunstjes zij allemaal op de mat konden. Het bezoek werd afgesloten met een sinterklaasbingo, waarbij de Sint en de Pieten fanatiek meededen. Uiteraard was er voor elk kind een cadeautje en strooigoed en gingen de Sint en Pieten weer verder naar groep 3-4. In het grote boek van Sinterklaas stond van alles vermeld over de kinderen. Dat ze goed konden rekenen en lezen en dat ze kunstjes wilden laten zien. Met behulp van de muziekmethode lieten ze zien en horen wat ze met de boomwhackers konden. De Sint en Pieten deden enthousiast met het lied ‘Sint swingt’ mee. De kinderen die vandaag helaas niet aanwezig konden zijn, hadden online contact met hun juf, zodat ze er toch bij konden zijn. Ook bij groep 3-4 werden de cadeautjes en iets lekkers uitgedeeld.

Daarna brachten Sinterklaas en zijn Pieten een kort bezoekje aan groep 5-6 en 7-8. In die groepen waren surprises gemaakt en er was vanaf woensdag een tentoonstelling van alle surprises in de hal. De mooiste creaties waren gemaakt en iedereen heeft genoten van een gezellige dag. In groep 5-6 was het muisstil en werd er plotseling hard op de deur gebonsd. De kinderen liet vol trots hun surprises zien en de Pieten vonden alles ontzettend mooi gemaakt. Ook hier werd gedanst en gezongen en toen was het alweer tijd om naar de laatste groep te gaan: groep 7-8. Daar zaten ze al vol spanning te wachten op het bezoek van de goedheiligman en zijn Pieten. Ook hier werden de surprises bewonderd en even een praatje gemaakt. Ten slotte ging het dak eraf met een spetterend lied en enthousiaste dans. ’s Middags hadden de kinderen van deze groepen nog een leuk programma. Zo werd er volop samengewerkt, gepuzzeld, werden er pepernoten gebakken, geknutseld en nog veel meer.

Doordat er veel kinderen gedwongen thuis het feest moesten volgen, hebben de Pieten bij de kinderen van groep 1 t/m 4 de cadeautjes thuisgebracht. Dat was natuurlijk een geweldige verrassing. Piet legde het cadeautje bij de deur, zodat het toch veilig werd bezorgd. We kijken terug op een leuke en gezellige dag!

IMG_5849