Gezonde school

Gezonde school

Onze school heeft het landelijke vignet Gezonde School. Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. En dat doen wij!

Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

Onze school heeft bovendien speciale aandacht voor het thema 'Sport en Bewegen'. Hiervoor zetten we de volgende activiteiten in: bewegend leren, naschools sportaanbod, actieve pauzeactiviteiten en nog veel meer.

Het vignet Gezonde School is een initiatief van twintig landelijke gezondheidsorganisaties. Wilt u meer weten over het vignet Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

Logo-gezonde-school

B-Fit op de Springplank

Werken aan een gezonde jeugd en een gezonde toekomst voor uw kind.

Wist u dat…

... één op de zes kinderen in Nederland overgewicht heeft.
... het aantal dikke kinderen in Nederland ten opzichte van 1980 is verdubbeld.
... de tijd die kinderen buiten spelen de afgelopen 20 jaar is gehalveerd.

De Springplank, de gemeente en de sportcombinatiefunctionarissen van de gemeente Geldermalsen vonden het tijd om daar wat aan te doen! Daarom zijn we in september 2014 gestart met het project B-Fit.

Doel van B-Fit

B-Fit laat leerlingen, ouders en leerkrachten op een unieke manier kennismaken met gezond leven, bewegen en eten.

Het doel is kinderen er bewust van te maken dat fit zijn niet alleen goed is, maar dat het vooral ook leuk is om er mee bezig te zijn. Fit is fun! Door kinderen op jonge leeftijd te leren om gezond te eten en veel te bewegen, wordt de leefstijl op latere leeftijd positief beïnvloed. Stimuleren van gezond gedrag bij de jeugd van nu betekent investeren in de toekomst.

Wat betekent dit voor u en uw kind?

Het programma bestaat uit diverse activiteiten die in de lessen aan bod komen. U kunt hierbij denken aan lessen over gezonde voeding, beweegtussendoortjes tussen de lessen, maar ook extra beweegmomenten tijdens de dag. Daarnaast vinden er pauzeactiviteiten plaats. Ook komen de sportfunctionarissen bij grote regelmaat de gymlessen verzorgen en is er een naschools aanbod.

Meer informatie?

Mocht u nog vragen hebben over het programma B-Fit, dan kunt u contact opnemen met de B-Fit coach of een kijkje nemen op de website: www.gelderlandb-fit.nl.