Juf Marjon gaat met pensioen

Dinsdag 5 juli j.l. was een bijzondere dag voor Marjon van Mook, in Rumpt bekend als juf Marjon van de Springplank. Na 40 jaar onderwijs gaat ze samen met haar man genieten van hun welverdiende pensioen.

‘s Morgens hadden haar collega’s de familie verrast met een ontbijt aan huis. Vervolgens moest juf Marjon wachten tot ze werd opgehaald. Met veel enthousiasme en kabaal kwamen de kinderen van basisschool de Springplank naar haar huis voor een optocht door het dorp. Juf Marjon mocht voorop in de bakfiets en onderweg sloten steeds meer leerlingen zich aan bij de optocht. 

Op school werden juf Marjon en haar man Wilco met een luid applaus ontvangen op de rode loper. Alle leerlingen en collega’s hadden een ochtendvullend programma voorbereid. Juf Marjon genoot zichtbaar van alle vrolijke gezichten, maar ook van alle herinneringen. Haar collega’s hadden allerlei optredens opgevoerd die ooit door haar waren bedacht. Hilarische en komische acts werden nog eenmaal met veel plezier opgevoerd. 

De ochtend werd afgesloten met een picknick, lovende woorden en afscheidscadeaus. Daarna vertrokken Marjon en Wilco over de rode loper, uitgezwaaid door alle leerlingen en collega’s van de Springplank.