IMG_6230

De Nationale Voorleesdagen

Woensdag 26 januari begonnen de Nationale Voorleesdagen met het voorleesontbijt. De kinderen mochten in hun pyjama/onesie naar school komen en hebben samen met hun klasgenoten ontbeten. Het doel van de Nationale Voorleesdagen is om het voorlezen te bevorderen en kinderen te laten ervaren hoe leuk (voor)lezen is. Met veel enthousiasme hebben onze leerlingen ook dit jaar weer meegedaan.

De hele week werd er meer voorgelezen dan normaal. Daarnaast waren er veel activiteiten rondom lezen en voorlezen. Zo hadden de kinderen van groep 6 hun lievelingsprentenboek meegebracht en heeft groep 7-8 geluisterd naar een spannend verhaal over hackers. Groep 3-4 heeft het leeslied zo goed geoefend dat er een apart filmpje van is opgenomen (zie homepage).

Ook werd er elke dag 5 minuten voorgelezen door een ‘Masked Reader’. Met de vraag: ‘Wie oh wie, was er aan het voorlezen?’ De kinderen kregen een stembiljet en aan het einde van de week, op vrijdag 5 februari, werden de winnaars per klas bekend gemaakt. Twee kinderen van de school hadden alle zes de ‘Masked Readers’ goed geraden. De winnaars van de klassen waren v.l.n.r. Jennifer, Jibbe, Rohan en Dex. Ze kregen elk twee boeken en mochten kiezen welke van de twee ze zelf wilden houden. Het andere boek was een cadeau voor de klas.

Tot slot hebben we met z’n allen het leeslied gezongen en de Nationale Voorleesdagen swingend afgesloten. Klik op het leeslied om het filmpje te bekijken.

 

IMG_6230